top of page

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

VERENIGINGEN

ziekenzorg - Samana

ziekenzorg 04.jpg
NEXT EVENTS
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

Samana: samen sterk


Samana is sinds enkele jaren de nieuwe naam voor Ziekenzorg. Een nieuwe naam, maar wat niet veranderd is, is de werking en de zorg voor mensen. Warmte, contact en solidariteit zijn er de bouwstenen van.
 

Samana kan je zien als de samentrekking van 'samen' en 'mana' waarbij 'mana' (levens)kracht betekent. 'Samana' betekent dus "samen kracht(ig)" of kortweg 'Samen Sterk'


Samana helpt chronisch zieke mensen die niet meer kunnen deelnemen aan het sociale leven. Tal van langdurige zieke mensen zijn aangewezen op aangepaste voorzieningen en daarom organiseert Samana een waaier aan activiteiten m.b.t. de verschillende interesses en verwachtingen van langdurig zieke personen. Ook mantelzorgers zijn uiteraard welkom op deze bijeenkomsten.


Ondanks de goede voorzieningen dreigen sommige zorgbehoevende personen die thuis verblijven te vereenzamen en terecht te komen in isolement. Het contact met de buitenwereld herstellen of ondersteunen wordt dan een noodzaak. Samana organiseert daarom huisbezoeken waarbij vrijwilligers een bezoekje brengen aan deze mensen en doen dan een gezellige babbel met hen.

 

ziekenzorg 02.jpg
ziekenzorg 03.JPG

Vier werkingen
 

In onze Effeta-parochie hebben we vier werkingen: Samana Dudzele, Samana Lissewege/Zwankendamme, Samana Sint-Jozef en Samana Zeebrugge. Ze organiseren heel wat activiteiten. Voor meer info kan je terecht bij:
 

01 - samana LIS ZWA 03.jpeg

ziekenzorg 05.JPG
bottom of page