BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

INFO
verzoening

NEXT EVENTS
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

Het sacrament van boete en verzoening wordt meestal kortweg ‘de biecht’ genoemd. Vandaag lijken we het moeilijk te vinden om eigen tekorten te erkennen als schuld ten opzichte van God. Woorden als ‘zonde’ en ‘bekering’ klinken niet goed vandaag.
 

Nochtans hoort bekering wezenlijk bij het leven als gelovige. Zich bekeren is letterlijk een fundamentele koersverandering van de mens: je levensweg bijsturen, je afkeren van het kwade en je toewenden naar God. Zo houd je je levensverbondenheid met God en met medemensen stevig .


Want die verbondenheid kan slijten. De levensdraden die ons met God en met elkaar verbinden, kunnen ook afknappen door zware fouten. Dit is precies 'zonde': de levende relatie met God en met medemensen laten scheuren of verloren gaan. Er zijn vele manieren om te werken aan bekering. Het sacrament van boete en verzoening is de belangrijkste stap op de weg naar bekering en verzoening.


In de veertigdagentijd is er tijdens een weekendviering een gemeenschappelijke verzoeningsmoment. Voor een persoonlijke biecht of gesprek over verzoening kan je altijd contact opnemen met onze pastoor.

PASTORALE EENHEID EFFETA
BRUGGE 

Ronsaardbekestraat 53
8000 Brugge

info@effeta.be

0468/14 20 37

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
  • Facebook Social Icon

De Pastorale Eenheid Effeta respecteert ten volle uw privacy.
Lees onze Privacyverklaring.

© 2021 VZW  Pastorale Eenheid Effeta Brugge

O.N.  0717-980-835