top of page
doop 01.jpg

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

INFO

huwelijk

huwelijk 04.jpg
NEXT EVENTS
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

huwelijk 01.jpg

Een ja-woord voor het leven


Het kerkelijk huwelijk is een 'ja' van twee mensen aan elkaar, aan God en aan de geloofsgemeenschap.
 

Man en vrouw beloven elkaar hun levenslange liefde en trouw door hun wederzijdse gave aan elkaar en door het ontvangen van nieuw leven uit Gods hand. Ze krijgen Gods liefde om elkaar te kunnen beminnen.
 

De huwelijkszegening kan plaatsvinden in een eucharistieviering of een gebedsviering in een van onze drie kerken. Ook een bevriend priester of diaken kan de dienst voorgaan.

Praktisch
 

Een huwelijk in de kerk vraagt de nodige voorbereiding. Er moet een dossier opgemaakt worden met alle gegevens van bruid en bruidegom, de doopdata en vormseldata moeten opgevraagd worden, de datum van de viering moet vastgelegd worden.
 

Wil je kerkelijk huwen, neem dan dus zo vlug mogelijk contact op met ons secretariaat of met de pastoor. Men zal er op al je vragen kunnen antwoorden en je aanvraag verder behandelen.
 

De huwelijksviering wordt samen met onze pastoor verder inhoudelijk voorbereid

huwelijk 02.jpg

huwelijk 03.jpg

Ontmoetingsavond voor toekomstige trouwers

Eenmaal per jaar organiseert ons decanaat een ontmoetingsavond voor koppels met trouwplannen. Onze parochie werkt hier aan mee. Je krijgt tijdens de avond de nodige info over hoe je een huwelijksviering in de kerk zinvol kan invullen. Ook onze pastoor is dan aanwezig.

De volgende ontmoetingsavond is op vrijdag 15 maart 2024 om 19.30 u. in Onderwijscentrum d’Abdij, Baron Ruzettelaan 435, 8310 Brugge.

bottom of page