top of page

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

IN DE KIJKER

    Het Vredeslicht uit Bethlehem

Effeta_v3_3 (1).png
NEXT EVENTS
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

52 - vredeslicht.jpg

Het vredeslicht draagt iets onzichtbaars met zich mee. Iets wat je niet onmiddellijk verbaal uitgelegd krijgt. Eens dat je er mee in aanraking bent gekomen, blijft het je omarmen. Bij het overhandigen van het vredeslicht zijn er weinig woorden nodig om te begrijpen waarover het gaat…

 

Het vredeslicht wil mensen motiveren om in de kersttijd een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage op te nemen om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven.

 

Elk jaar vertrekt vanuit Bethlehem een lichtje. Het wordt zonder te doven doorgegeven over heel de wereld, ondertussen aan meer dan 30 landen. Een symbool van vrede voor mensen van alle lagen van de bevolking zonder onderscheid van religie, afkomst of stand. Met als doel hoop te brengen en de kracht van verbondenheid te zijn.

 

In tegenstelling tot het dragen van de Olympische vlam, kan iedereen die het wenst, aan het initiatief deelnemen.

Ontvangstmoment en afhaalpunten in onze Effeta-parochie

Woensdagavond 20 december komt het vredeslicht toe in Brugge in de MagdalenakerkWe verwelkomen het om 18 uur met een sfeervolle ontvangstceremonie. Iedereen is er van harte welkom.

Ook dit jaar wordt het Vredeslicht opnieuw afgehaald aan de Magdalenakerk. Met de gocart gaat het Vredeslicht richting Zeebrugge. Vanaf 18.30-18.45u komt het Vredeslicht aan in de Sint-Donaaskerk. Het wordt dan overgebracht op de Vredeskaars die gedurende de hele kerstperiode zal blijven branden.

Tijdens dit ontmoetingsmoment wordt er een (onder andere warm) drankje aangeboden door de verenigingen uit Zeebrugge. Het zal mogelijk zijn om een kaars met het Vredeslicht naar huis mee te nemen en van hieruit wordt het verder verspreid in onze Effeta-parochie.

Vanaf donderdag 21 december t.e.m. 25 december kan je een vlammetje ophalen in één van onze kerken (volgens de openingsuren van de kerk):

- Onze-Lieve-Vrouwbezoekingkerk te Lissewege

- Sint-Donaaskerk te Zeebrugge

- Sint-Jozefkerk te Brugge

- Sint-Leo de Grotekerk te Zwankendamme

- Sint-Pieter in de bandenkerk te Dudzele

- Stella Mariskapel te Zeebrugge


Breng je kaars, lantaarn of windlicht mee. Zo kan ook jij het licht verder verspreiden in jouw buurt.

bottom of page