top of page

VORMSEL 2020
dinsdag 15 oktober
 

  ouderavond

 

Effeta_v3_3 (1).png

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

Op zaterdagnamiddag 23 november start op onze parochie de vormselwerking. Enkele maanden op weg met jonge mensen, is telkens opnieuw een uitdaging voor onze enthousiaste catechistenploeg.
 

Dit jaar zullen we werken rond het kerkelijk jaar, met een speciale aandacht voor de sterke tijden als advent en veertigdagentijd.  Er is ook aandacht voor solidariteit dichtbij en veraf. Ook komt er wat leeft in en rond de vormelingen ter sprake. Tijdens elke bijeenkomst kunnen onze vormelingen proeven wat het betekent Jezus te volgen en wat Kerk vandaag kan zijn. We doen dit opeen creatieve en eigentijdse manier. We maken ook tijd om met elkaar uit te wisselen. Telkens voorzien we ook een moment van stilvallen, een moment van bezinnen. Daarnaast worden de vormelingen samen met hun gezin uitgenodigd op een aantal vieringen.
 

Op dinsdag 15 oktober werden de ouders van onze parochie uitgenodigd voor een ouderavond in onze Sint-Niklaaskerk. De ouders van 61 vormelingen waren er op aanwezig. Een heel mooie opkomst dus.
 

Carmino liet de ouders aanvoelen wat gelovig zijn kan betekenen voor hun kinderen, maar ook voor henzelf. Er werd stilgestaan bij de betekenis van het vormsel. Er werd ook tijd gemaakt voor een sfeervolle bezinning. De ouders kregen er een opdrachtje… maar aangezien dit een verrassing moet blijven voor de vormelingen, kunnen we dit hier niet vertellen wat het was. Trouwens de vormelingen die er ook bij waren, moesten op dit moment de kerk even verlaten.
 

Daarna stelden we ons voorbereidingstraject voor en gaven we de nodige praktische info. Nieuw is dit jaar dat we niet langer werken in drie groepen, maar in één groep.  Op onze parochie zijn er in 2020 twee vormselvieringen: op zaterdag 30 mei om 14u en op zondag 31 mei om 10u. De ouders konden bij het inschrijven laten weten in welke viering ze hun dochter of zoon willen laten vormen. Eind deze maand wordt bepaald in welke van onze drie kerken de vieringen zullen doorgaan. Dit zal afhangen van het aantal vormelingen in elke viering.

 

De avond werd afgesloten met een moment van ontmoeten bij een glaasje en een babbeltje. We duimen voor een boeiende en inspirerend tocht “samen” op weg naar het vormsel.

45 - vormsel 02.JPG
45 - vormsel 05.JPG
45 - vormsel 06.JPG
45 - vormsel 01.JPG
45 - vormsel 03.JPG
45 - vormsel 07.JPG
45 - vormsel 09.JPG
45 - vormsel 08.JPG
45 - vormsel 04.JPG
bottom of page