top of page

IN DE KIJKER
 
  Mis in het Brugs
 
zondag 30 januari om 9u

F1132b49.jpg
29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

04 - mis in het Brugs.jpg

Bruggelingen herkennen elkaar in het verre buitenland aan hun taal. Behalve de liefde voor de stad is er niets dat de inwoners zo sterk verbindt als de eigen taal. Het Brugs is niet enkel de taal van volkse kluchten maar een eeuwenoude, rijke en sappige cultuurtaal.

 

Hoe klinken bekende muzieknummers in het Brugs? Welk Brugs woord ken jij voor een typisch alledaags gebruiksvoorwerp? Wat zijn de parels in de Brugse taal? Een (verlengd) weekend om je woordenschat te verrijken en parels uit de eigen streektaal te ontdekken.

 

Van 26 tot en met 30 januari staat het stadsdialect centraal. Een weekend lang komen allerlei aspecten van die taal aan bod.

 

Van concerten tot rondleidingen, van lezingen en een tentoonstelling tot een unieke misviering in het Brugs: we laten ons stadsdialect in zeer uiteenlopende evenementen zegevieren.

 

Het programma omvat dus ook een eucharistieviering in het Brugs. De mosterd daarvoor haalde de organisatie uit Jette. Daar is het opdragen van de mis in het Brussels inmiddels een jaarlijkse traditie.

 

Priester Camino Bohez was meteen gewonnen voor het idee om de mis in het Brugs te doen. De viering is op zondag 30 januari om 9 uur in de Sint-Jozefkerk. Iedereen is welkom!

 

Alle info over alle activiteiten die georganiseerd worden vind je op www.weekendvanhetbrugs.be.

 

bottom of page