top of page

VORMSEL 2020
27 februari
 

Let it shine

 

Effeta_v3_3 (1).png

Een koude donderdag in februari : ja het kán nog. 2020 bracht een grijze, maar zachte februarimaand... maar het gevaar zat in de staart...  27 februari was een winterdag, met hevige, ijskoude rukwinden. We konden echt wel beter treffen.

Op ons programma stond : verzamelen aan de kerk van Sint-Jozef om 18u45 ...

 

De hele namiddag kwamen e-mailberichtjes binnen over zieke vormelingen die dus niet meekonden, maar ook van enkele moedigen, die vergaten in te schrijven en dan toch nog maar vroegen of er een plaatsje vrij was om mee te rijden naar Torhout.

De Sint-Pieterskerk van Torhout was de plaats waar het feest doorging.

De ouders die zich aanboden als ‘chauffeurs’, vulden hun wagens met enthousiaste, blije, nieuwsgierige jonge gasten. We hadden meer ‘chauffeurs’ dan nodig. Dank je wel aan al deze bereidwillige ouders.

Om 20 uur begon LET IT SHINE : hét gebeuren voor de kandidaat-vormelingen van het Bisdom Brugge. 4 maal zou het feest doorgaan ; voor ons dus op 27/2.

Ter plaatse kregen alle deelnemers een soort festival-armbandje, als toegangsbewijs, en we trokken naar de aangegeven plaatsen.

Een muziekband bestaande uit jonge muzikanten bracht onmiddellijk de sfeer in de 400 aanwezige jongeren : er werd begonnen met een "zangles"... niet te schools, maar met een leuke beat.

En dan begon een enthousiaste jonge dame het geheel aan elkaar te praten :

De vormelingen kregen met woord, beeld, film, interviews ( ja, zelfs met Lukaku en Davy De fauw) ... uitgelegd wat het vormsel juist is, en hoe belangrijk het is op weg naar een eigen christelijke manier van leven.

Het werd een fantastisch levendig gebeuren : jongeren die uit volle borst meezingen, applaudiseren, opspringen en weer stil kunnen luisteren ... Tóp!

En weet je : bisschop Lode was er ook ! Hij legde uit wat een "vormheer" is, wat hij precies doet als hij een jongere "vormt", en waarom hij niet zelf overal ter plaatse kan zijn en daarom dus "helpers" stuurt naar sommige parochies om dit in zijn plaats te doen.

We sloten de avond af met een korte bezinning, waarbij 3 van ónze vormelingen mochten voorlezen. Maxime, Mauro en Gilles hebben dit prachtig gedaan : bravo!

Tegen het eind toe, kwamen de begeleidende ouders de groep in de kerk vervoegen... iedereen vlug de auto's terug in, en dan richting Brugge?

Rond 22u was iedereen weer present aan onze St-Jozefkerk, veilig en voldaan weer bij papa of mama ... en met nog enkele verlofdagjes in het verschiet, konden ze 's anderendaags toch even uitslapen.

Op 21 maart wacht de vormelingen "De Scheve Tafel"... rara wat dát betekent.

12 - vormselwerking a.JPG
12 - vormselwerking c.JPG
12 - vormselwerking d.JPG
12 - vormselwerking e.JPG
12 - vormselwerking f.JPG
12 - vormselwerking h.JPG
12 - vormselwerking g.JPG
12 - vormselwerking k.JPG
12 - vormselwerking j.JPG
12 - vormselwerking l.JPG
12 - vormselwerking o.JPG
12 - vormselwerking p.JPG
12 - vormselwerking i.JPG
12 - vormselwerking m.JPG
12 - vormselwerking  n 02.JPG
12 - vormselwerking q.JPG
12 - vormselwerking t.JPG
12 - vormselwerking s.JPG
12 - vormselwerking r.JPG
12 - vormselwerking u.JPG
bottom of page