BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

IN DE KIJKER
 
  25 september 2022
  4 jaar Effeta-parochie

Effeta_v3_3 (1).png
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

Overal in Vlaanderen organiseren vrijwilligers een Koffiestop voor Broederlijk Delen. Jong en oud drinken dan een kop (h)eerlijke koffie of een ander drankje in ruil voor een vrije bijdrage. Op die manier steunen ze groepen mensen in het Zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht.

Een teken van solidariteit
 

In onze parochie hebben we drie koffiestops: op zaterdag 26 maart (na de viering van 18u in de Sint-Niklaaskerk) en op zondag 27 maart  (na de viering van 9u in de Sint-Jozefkerk én na de viering van 10.30u in de kerk van Sint-Pieter in de banden). Je kan genieten van een lekker kopje koffie. Een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Zo ben je solidair met de actie van Broederlijk Delen.

Een teken van delen

Dit jaar staat de deelkast als het symbool van de Broederlijk Delencampagne in onze drie kasten.  Een deelkast is een kast waarin je iets legt dat je gemaakt of niet meer nodig hebt: een extra potje confituur, een wollen muts of sjaal, een leuk boek dat niet meer gelezen wordt, … en waar je iets mag uitnemen wat je kunt gebruiken of leuk vindt. Een eenvoudige manier dus om op kleine schaal dingen met elkaar te delen, door te geven, te ruilen, te gebruiken, enzovoort.

In de viering van 6 maart deelden we foodbags uit. In de foodbag staken o.a. zes kaartjes met een tekst voor elke zondag in de veertigdagentijd.  In de vieringen van 12-13 maart deelden we een een plantje of een bloembol als teken van groeien naar Pasen, het feest van hoop en leven.

Voor het weekend 26-27 maart nodigen we je uit wat koekjes of (zelfgebakken) cake mee te brengen. Bij het binnenkomen van de kerk mag je ze in de deelkast leggen. We delen ze uit tijdens de koffiestop.

14 - koffiestop 05.JPG
11 - deelkast SJ.JPG
14 - koffiestop 09.JPG
12 - koffiestop 01.JPG