top of page

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

IN DE KIJKER
 
  31 december 
  KLOKSLAG 20.21

01 - 2022.png
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

Vrijdag 31 december om 20.21u

We dachten dat het weer voluit zou mogen dit jaar: leven, feesten, samenzijn.
Maar de sfeer sloeg om, het perspectief werd vaag en hoop voelt kwetsbaar.
In die aanhoudende onzekerheid willen we mensen uitnodigen om toch dankbaar stil te staan bij wat houvast geeft. Bij wat goed gaat en wie goed doet.

Om woorden te geven aan die dankbaarheid, stapt "VERB(L)IND 2021" uit en het nieuwe jaar in met 21 dankbrieven. Geen terugblik op wereldschokkende gebeurtenissen. Ook geen oplijsting van goede voornemens. Wel een ode aan het kleine waarin mensen groot zijn voor elkaar. De laatste brief  - op de laatste dag van het jaar - is een dankjewel van schrijfster Marieke De Maré aan haar buurvrouw. Want dankbaarheid hoef je niet ver zoeken, je vindt ze hier en nu en om het hoekje.

De brief herinnert ons aan KLOKSLAG 20.20, op oudejaarsavond vorig jaar. Toen gaven de klokken om 20.20u het teken om de straat op te gaan, het glas te heffen en het nieuwe jaar te omarmen. Zo waren we - ondanks die laatste avond van het jaar alleen - toch een moment samen.

En nu is er KLOKSLAG 20.21. Als een orgelpunt van dank. Op 31 december klokslag 20.21 uur zullen de klokken luiden. Als een warme uitnodiging aan mensen om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn en wat hen hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht.

Ook de klokken van onze Sint-Jozefkerk, Sint-Niklaaskerk en Sint-Pieter in de bandenkerk sluiten aan en zullen om 20.21u voor 10 minuten luiden.

Zo luiden we samen met de klokken van heel wat andere Vlaamse steden 2021 uit en luiden we 2022 hoopvol in.

01 - wensen 2022 afbeelding.png

bottom of page