top of page

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

INFO

eerste communie

eerste communie 03.jpg
NEXT EVENTS
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

00 - logo De Komme.jpg

Beste ouders

 

Op 1 september startte jullie zoontje of dochtertje het nieuwe schooljaar in de derde kleuterklas. We duimen voor een boeiend en tof schooljaar.

Graag kijken we nu al verder, naar volgend schooljaar. Dan gaat hij of zij naar het eerste leerjaar. In dat schooljaar kunnen jullie kiezen voor de eerste communieviering.

In onze scholen is de gewoonte dat we deze eerste communieviering volledig in de klas uitwerken en voorbereiden. Dit gebeurt in een goede samenwerking met de parochie.

De laatste jaren merken we dat niet alle kinderen hun eerste communie doen. Sommige kinderen groeien immers op in een andere godsdienst of kiezen voor een lentefeest. De maatschappelijke context is immers veranderd en dat zien we ook in onze scholen. We ervaren deze verscheidenheid als een rijkdom. Daarom lijkt het ons beter om de eerste communieviering buiten de klas uit te werken en voor te bereiden.

Na onderling overleg hebben we dan ook besloten dat de uitwerking en de voorbereiding eerste communieviering in 2025 niet langer in de klas gebeurt. De parochie zal dit vanaf dan behartigen. Trouwens de parochie staat ook al jaren in voor de vormselwerking. 

De voorbereiding van de eerste communie zal daardoor anders verlopen, weliswaar in een prima samenwerking met onze scholen.

In oktober 2024 plant de parochie een info-avond voor alle ouders die er aan denken hun zoontje of dochtertje de eerste communie te laten ontvangen. We zullen jullie daarvan tijdig op de hoogte brengen. Op deze avond stellen we de werking voor. Daarna kan er ingeschreven worden. We vinden het belangrijk dat je als ouder weet wat we aanbieden en verwachten, vooraleer in te schrijven. 

Graag geven we je nu al mee dat er in 2025 twee eerste communievieringen zullen zijn voor wie woont op de parochie of les volgt in onze scholen:

        - zaterdag 24 mei 2025 om 10u in de Sint-Jozefkerk (Sint-Jozef)
        - zondag 25 mei 2025 om 10u in de Sint-Pieter in de bandenkerk (Dudzele)

 

Dat is het weekend vóór Hemelvaart. Jullie kunnen zelf kiezen voor de eerste communie op zaterdag of op zondag.

 

Het zal voor ons allen wennen worden, maar we zijn ervan overtuigd dat de eerste communievieringen zinvolle en mooie momenten zullen blijven. We hopen te mogen rekenen op jullie begrip.

We vinden het belangrijk om jullie nu al te informeren. Mocht je vragen hebben kan je altijd contact op nemen met onze pastoor Carmino (0468/14 20 37 of info@effeta.be)

 

 

Veel groeten
 

 

Annelies Vercoutter, directeur De Smalle
Katrien Vanooteghem, directeur a.i. De Lenaard
Sandy Mouset, directeur De Komme
Carmino Bohez, pastoor Effeta-parochie

bottom of page