BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

IN DE KIJKER

   17 februari
   Aswoensdag

aswoensdag 01.jpg
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

Woensdag 17 februari  is het Aswoensdag. Met Aswoensdag vangen we de veertigdagentijd, de vastentijd aan. Het is ons op weg zijn naar Pasen, het feest van hoop en toekomst, het feest van leven dat sterker is dan alle onmacht en dood.

 

In normale omstandigheden beginnen we de veertigdagentijd met een askruisje tijdens de viering om 18 u. in onze Sint-Niklaaskerk. Onder de huidige corona-regels is één gezamenlijke viering niet mogelijk.

Het bisdom liet onlangs weten dat een Aswoensdagviering toch kan onder volgende voorwaarden: met maximaal 15 personen tegelijk in de kerk, het in acht nemen van de regels rond afstand, mondmasker, handgel en verbod op lichamelijk contact. De voorganger mag de gelovige bij de asoplegging niet aanraken. Hij tekent dan geen kruisje op het voorhoofd maar strooit in stilte wat as op het hoofd.

 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om zich te laten tekenen met as, voorzien we in onze drie kerken enkele momenten. Elk moment duurt zo’n 15 minuten en bestaat uit een bezinningstekst, evangelie, korte duiding en asoplegging. Telkens is het aantal beperkt tot 15 mensen. Een steward zal er op toezien dat dit aantal niet overschreden wordt. Het kan dus zijn dat je even aan het kerkportaal moet wachten tot het volgend moment. Mogen dan rekenen op je begrip hiervoor?

Tussen twee momenten worden de gebruikte stoelen ontsmet en wordt de kerkruimte verlucht (indien het weer het toelaat, blijven de kerkdeuren constant open).

 

Je kan dan ook een vastenkalender bekomen aan 2,50 euro.

Het is anders dan we gewoon zijn. Toch hopen dat we op die manier iedereen de kans te kunnen geven om de veertigdagentijd met de asoplegging in te zetten.

  ASOPLEGGING

-  in onze Sint-Pieter in de bandenkerk:

             om 14 u., om 14.20 u. en om 14.40 u.
 

- in onze Sint-Niklaaskerk:
              om 16 u. en om 16.20 u.


- in onze Sint-Jozefkerk:

              om 17.30 u., om 17.50 u. en 18.10 u.

aswoensdag 02.png