top of page

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH


STELLA-MARISKAPEL 
  decreet van de bisschop

LOGO versie 2023_edited_edited.jpg
NEXT EVENTS

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

De parochies Onze Lieve Vrouwbezoeking (Lissewege), Sint-Donaas - Stella Maris (Zeebrugge) en Sint-Leo de Grote (Zwankendamme) vormen vanaf 1 oktober 2023 samen met de huidige Effeta-parochie 1 parochie: de Pastorale Eenheid Effeta.

Door het pensioen van Maarten Verroens (pastoor van Lissewege en Zwankendamme) in mei 2022 en van Fernand Maréchal (pastoor van Zeebrugge) op 1 oktober, wordt Carmino Bohez de enige pastoor in deze Pastorale Eenheid.

 

Het spreekt voor zich dat er veranderingen zullen zijn in de huidige werking.  De stuurgroep van de federatie Zeebrugge-Lissewege-Zwankendamme en het team van de Effeta-parochie bereiden dit voor.

Ondertussen werd door de federale stuurgroep en het parochieteam de nieuwe schikking van de weekendvieringen vanaf 1 oktober met de goedkeuring van vicaris van de parochies vastgelegd:

  • zaterdag om 17.30u in de Sint-Jozefkerk (Sint-Jozef Brugge)

  • zondag om 9.30u in de Sint-Donaaskerk (Zeebrugge)

  • zondag om 11u in de Sint-Pieter in de bandenkerk (Dudzele).
     

Er zullen dus elke weekend drie weekendvieringen zijn in drie kerken.

 

Doopvieringen, huwelijken, uitvaarten blijven wel mogelijk in onze andere kerken (OLV Bezoekingkerk Lissewege, Sint-Niklaaskerk Koolkerke, Sint-Leo de Grotekerk Zwankendamme en Stella Mariskerk Zeebrugge).

Deze nieuwe regeling gaat dus in vanaf 1 oktober. Tijdens de weekendvieringen van 1-2 april werd deze nieuwe regeling meegedeeld. De regeling wordt ook in Kerk en Leven, de nieuwsbrief van de Effeta-parochie en de facebookpagina’s vermeld.

Veranderingen vragen gewenning en kunnen een eerder onrustig gevoel geven. Toch zijn we ervan overtuigd dat het ons samen wel lukt. We hebben er alvast vertrouwen in. Maar wie vooraf zegt: ‘het lukt ons niet’, krijgt altijd gelijk want dan blijf je gewoon bij de pakken zitten en gebeurt er niets… Maar als je samen met anderen - met vallen en opstaan - het heft in handen neemt, dan wordt heel wat mogelijk.

 

Fernand Maréchal  
pastoor federatie Lissewege-Zeebrugge-Zwankendamme

Carmino Bohez
pastoor Effeta-parochie

bottom of page