top of page

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

IN DE KIJKER

   24 - 25 oktober
   Sew for life

43 - sew for life 02.jpeg
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

AN INCLUSIVE COMMUNITY FOR ALL WHO

Toen Sarah Macours voor haar stage als kleuteronderwijzeres naar Komatipoort vertrok viel het haar op dat de mama’s van de kindjes niets om handen en dus geen inkomsten hadden. Lorinda, Sarah’s toenmalige Zuid-Afrikaanse stagementor droomde er al lang van om naaicursussen te geven aan de vrouwen van Komatipoort.

 

Daarom zijn Ann, Sarah en Sophie in september 2019 vertrokken naar Zuid-Afrika om vrouwen in de farms te leren naaien. In de zomer van 2019 verkochten ze snoepzakjes om de naaimachines, stoffen en toebehoren te kunnen financiëren. 

 

Het project bestond eruit vijf weken lang de vrouwen de kneepjes van het vak te leren. Ze begonnen heel simpel met een kussen en eindigden met een zelfgemaakt kleed. Het was fantastisch te zien hoe de vrouwen open bloeiden. Ze begonnen onzeker aan het project maar ze kregen een flinke dosis zelfvertrouwen en de kans om zelf hun eigen geld te verdienen.

 

Vele maanden later bestaat het project nog steeds, nu onder leiding van Lorinda die de lessen in Komatipoort blijft geven. Zo verkopen ze stikzakjes en totebags in de typische Afrikaanse stoffen aan de lokale bevolking. Een aantal keren per jaar komt ook een lading zakjes naar België die dan op lokale markten verkocht worden om het project te steunen.

Ook onze Effeta-parochie wil haar steentje bijdragen. Na de vieringen in het weekend van 24-25 oktober worden toiletzakjes in drie formaten, totebags en gehaakte portemonneetjes te koop aangeboden.  Alles werd in Komatipoort door de vrouwen gemaakt. De prijzen variëren tussen € 8 en €15.

43 - sew for life 01.jpg

43 - sew for life 03.jpg
43 - sew for life 02.jpeg
bottom of page