top of page

BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

IN DE KIJKER

  8 oktober 
  'As we walk - samen onderweg'
 

Perucomité Zeebrugge logo.jpg
NEXT EVENTS
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

29/FEB

Easter Prayers

Sunday, February 29 at 19:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

 In het voorjaar van 2021 stapte Hanne De Backer , kameel bij de hand en vergezeld van haar medemuzikanten van de band GABBRO de Belgische kustlijn af.

De wereld zat toen middenin de derde coronagolf en met de handen in het haar. Maar Hanne niet. Zij ging op wandel met een plan. Het werd een ode aan verbeelding en doorzettingsvermogen, een pleidooi voor vertragen en elkaar ontmoeten.

Op 8 maart van dat jaar postte Hanne op haar facebook: ‘Laatste dag van een fantastische week … in Zeebrugge opende de pastoor zijn kerk voor ons en liet ons enkele sets in trio opnemen. Daarna mocht Andreas zelfs een solo spelen op het orgel en zijn Indiase harmonium! Veel muziek en veel lachende kinderen op straat in Zeebrugge’.

Het hele traject werd met de muzikale rustpunten gefilmd. Het publiek kon er toen niet bij zijn.

In maart 2023 trok GABBRO een maand lang door Europa. Op 20 locaties van Noorwegen tot in Italië werd de film geprojecteerd, gevolgd door een liveconcert.

Dit jazztrio was steeds vol lof over de gastvrijheid welke ze in 2021 mocht ervaren. Het blijvende contact leidt tot een uniek optreden in Zeebrugge ‘As we walk – samen onderweg’.  Het wordt een live jazzconcert met filmprojectie.

Van harte welkom op zondag 8 oktober om 16u in onze Sint-Donaaskerk (Zeebrugge).  De toegang is gratis.

Na de voorstelling is er mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij een drankje aan billijke prijs.

 

Een voorproefje kan je alvast hier bekijken.

 

 

38 - Perucomité.jpg

bottom of page