BELIEVE IN THE LOVE AND SPIRIT OF THE CHURCH

Welkom bij de Effeta-parochie
Effeta_v3_3 (1).png
facebook.png
25/FEB

Debate: God in the Modern World

Wednesday, February 25 at 15:00

"So do not fear, for I am with you; do not be dismayed, for I am your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."

Isaiah 41:10

COVID-19
 
uitvaarten: max. 50 personen
huwelijken en doopsels: max. 15 personen
geen weekendvieringen
kaarsen.jpg
  COVID-19 
 

GEEN WEEKENDVIERINGEN
UITVAARTEN MAX. 50 
PERSONEN
DOOPVIERINGEN EN HUWELIJKEN MAX. 15 PERSONEN

Het Overlegcomité heeft op vrijdag 5 maart beslist dat vanaf maandag 8 maart maximum 50 personen toegelaten worden op een uitvaartdienst. Daarbij geldt ook de maatregel: 1 persoon per 10 m². Concreet: in onze drie kerken betekent dit dat het maximum van 50 personen kan toegelaten worden.

Voor doopvieringen en huwelijksvieringen blijft het maximum op 15 personen behouden. 

Ook eucharistievieringen mogen door maximum 15 personen bijgewoond worden. Alle parochies en pastorale eenheden van ons decanaat Brugge hebben echter besloten dat dit aantal te beperkt is om de vieringen te laten plaats vinden. Dit betekent dat er voorlopig geen eucharistievieringen zijn.

Het Overlegcomité van 24 maart stelt tot nader orde geen versoepelingen in het vooruitzicht. Versoepelingen voor evenementen die binnen plaats vinden, kunnen ten vroegste vanaf mei mogelijk zijn.


Wij houden je hier verder op de hoogte. Zolang er geen weekendvieringen zijn, voorzien we elke vrijdag een contactbrief met daarin de lezingen van het komende weekend. Ook bieden we er telkens een overweging bij de lezingen, enkele bezinningsteksten en gebeden aan.  Zo blijven we met elkaar verbonden. De laatste contactbrief vindt u hier.


VANAF 9 JUNI

weekendvieringen: max. 100 personen
doopsels, huwelijken en uitvaarten: max. 100 personen
 
opnieuw weekendvieringen 
zaterdag 12 - zondag 13 juni
kerk en leven 01.jpg
kaarsen.jpg
  COVID-19 
 

VANAF 9 JUNI
WEEKENDVIERINGEN MAX. 100 PERSONEN
UITVAARTEN MAX. 100 
PERSONEN
DOOPVIERINGEN EN HUWELIJKEN MAX. 100 PERSONEN

Het Overlegcomité  van vrijdag 4 juni heeft beslist dat vanaf woensdag 9 juni opnieuw vieringen mogelijk zijn met maximum 100 personen

Dit betekent dat er VANAF HET WEEKEND 12-13 JUNI opnieuw WEEKENDVIERINGEN met MAXIMUM 100 PERSONEN mogelijk zijn. Dit aantal geldt ook voor doopvieringen, huwelijken en uitvaarten
 

Hierbij moet de afstandsregel van 1.5 m gerespecteerd worden en kunnen leden van hetzelfde huishouden samenzitten. Het ministerieel besluit laat toe dat er maximaal 4 personen in groep mogen samenzitten (ook al behoren deze niet tot het hetzelfde huishouden). De Belgische bisschoppen vinden het niet raadzaam om deze mogelijkheid te voorzien. Er zijn verder geen oppervlaktebeperkingen.

Vanaf juli zou – afhankelijk van de vaccinatiegraad en de bezetting op de afdeling intensieve zorgen -   het maximum dan vastgelegd op 200 personen.